fbpx

DRUŽINSKA TERAPIJA

Družinska terapija Vita bonDružinska terapija poteka na osnovi relacijske družinske terapije po inovativnem modelu dddr. Christiana Gostečnika. Na terapijo lahko pridete sami, v paru ali celotna družina. Glede na to vam ponujamo različne oblike terapij: individualno, partnersko, družinsko in skupinsko.

Prve štiri oblike terapij imajo značilno trajanje: obsegajo 12 srečanj, 1 – krat tedensko po 50 minut. Skupinske celoletne terapije trajajo 2 uri, 2 – krat mesečno, skupinske trimesečne pa 1 – krat tedensko. Število srečanj pa vedno prilagajamo tudi vašim potrebam (za globlje predelave je potrebno dlje časa).

Pokličite nas na 041 609 988 ali nam pišite na in svetovali vam bomo, v katera terapija je najprimernejša za vas.

Po začetnem kontaktu se tudi osebno srečamo na informativnem pogovoru. Namenjen je temu, da ste čim prej slišani v trenutnem konfliktu. Na tem pogovoru lahko lažje začutite, kaj pomeni terapija, spoznate prostor in terapevta, predvsem pa tudi nove smerokaze za nadaljnjo pot. Na podlagi razgovora sprejmete odločitev za nadaljnja srečanja.

Na Inštitutu Vita bona cenimo vašo zasebnost, diskretnost in vaše dobro. Vse pridobljene informacije se skrbno varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. I. RS, št. 86/2004). Terapije potekajo po principu Etičnega kodeksa zakonskih družinskih terapevtov Slovenije.

Za kvalitetno psihoterapijo so pomembni naslednji pogoji:

 1. prostovoljna odločitev za terapijo,
 2. zmožnost redne udeležbe,
 3. ustrezno psihofizično stanje (terapija ni mogoča pod vplivom opojnih substanc, tj. droge, alkohola ali zdravil),
 4. pri partnerski/zakonski terapiji je nujna vključenost obeh partnerjev, pri družinski terapiji pa vseh družinskih članov.

Individualna terapija je osebna psihoterapevtska pomoč, kjer posameznika razumemo kot del osnovnega sistema – družine, v kateri je odraščal. Na terapiji govorimo o preteklih izkušnjah, ki pa nas boleče zaznamujejo v sedanjosti. Na srečanja pridete sami. Če ste v partnerskem odnosu, se priporoča partnerska terapija.

Namenjena je posameznikom, ki jih pesti duševna stiska, težave pa imajo na področju:

 • travmatičnih izkušenj: psihična, fizična ali spolna zloraba, občutek zavrženosti,
 • duševnosti: (poporodne) depresija, tesnoba, strahovi, psihičnemotenje,
 • odnosov s starši, prijatelji, partnerji, otroci,
 • odvisnosti: odnosi, alkohol, droga, adrenalin, spolnost, stres, delo
 • soočanja s težkim položajem: stres, brezposelnost, nezvestoba, neplodnost, nesreča, razočaranje v ljubezni, samomor, smrt
 • samopodobe: občutki lastne nevrednosti, nemoči in nesposobnosti.
 • Cenik storitev
 • Enkratni informativni razgovor – 100 EUR
 • Ura terapije – 75 EUR
Copyright © 2016 - 2020 - Vita Bona - družinska terapija

Vita bona novice!

Ker želimo biti povezani z vami se naprej, vas vabimo, da se naročite na naše mesečne novice. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.